Entrevista a Víctor Marlet, candidat a la Presidència de la Federació Catalana de Rugby

Díes enrere, un cop confirmats com candidats a la presidència i junta directiva de la FCR, en Víctor Marlet i l’Ignasi Planas, que opta a la reelecció, varem manifestar que intentaríem entrevistar-los perquè ens expliquessin els seus respectius projectes. De l’Ignasi Planas encara no ens ha donat resposta, que segur serà positiva. D’en Víctor Marlet ja tenim les respostes al qüestionari que li varem enviar. Aquí el teniu:

 1) T’ha sobtat que les eleccions tinguin lloc quasi un any abans del que tocaven? A què creus que es deu aquest avançament?

Sí, potser per motius de mantenir-se 6 anys més de presidència de la FCR, sabent que la normativa està a punt de canviar i tornar a 4 anys el mínim de mandat.

2) El mínim d’avals per poder-vos convertit en candidats eren quatre, n’heu aportat sis, us han costat aconseguir-los? En teníeu més però no heu volgut ensenyar tots els clubs que us recolzen?

No; podríem haver-ne aconseguit més, però creiem que no eren necessaris.

3) Qui t’acompanya a la candidatura?

Gent del món del rugbi. Sí pots veure la llista són gent amb experiència, tenint en compte que també s’ampliarà la llista de vocals si sortim escollits.

4) Què us ha dut a presentar-vos front a la candidatura de l’actual president que opta a la reelecció?

En que la gestió del rugbi com a tal  no ha estat l’adequada, i que això no es podia mantenir més temps.

5) Tu tens una gran experiència dins del sector, -igual que molts dels que t’acompanyen- fa anys vas ocupar càrrecs a la junta de la FCR i de la FER i has estat President del club bressol del rugby català i espanyol,la Unió Esportiva Santboiana, en què t’afavoreix aquesta experiència?

El primer lloc, saber els errors que es van cometre en algunes gestions. En segon lloc, que som gent que pensem en el rugbi, i que si el nivell del nostre rugbi és suficientment alt, serem reconeguts com a potència esportiva, i per “ende”, estar preparats pel nostre país.

6) Quins aspectes penseu que no s’han fet suficientment bé durant els darrers anys i quines són les vostres idees per canviar-les?

El baix nivell de competició. Els nostres seleccionats no juguen a rugbi, i tenim un gran potencial per a fer-ho, tan amb jugadors com amb dirigents. Un altre aspecte important del nostre programa és la tecnificació del nostre esport, per a tenir un professorat qualificat a tots els clubs. Aquestes dues idees són els pilars bàsics de la futura gestió.

7) En els darrers anys han nascut diversos clubs arreu de Catalunya, quines idees teniu perquè es consolidin?

En primer lloc, han de rebre tot el suport de la FCR, tan tècnic com logístic, ja que la única raó de ser de la federació són els clubs.

8) Quines mesures creieu que s’han d’adoptar per seguir creixent el número de clubs?

Primer cal consolidar els clubs actuals i que aquests puguin consolidar-se amb perspectives de futur. D’aquí en naixeran els nous clubs  amb unes directrius més marcades.

9) A quin número òptim de llicències voleu arribar?

Tot i que el nombre de llicències és un índex principal a nivell de l’esport, creiem que és més important consolidar les actuals, augmentant-les de forma progressiva però no lenta, per a no crear unes  llicències efímeres que a la llarga no reflexaran el nivell del nostre rugbi. Bones i de qualitat.

10) Catalunya té un dèficit d’instal·lacions. També la situació econòmica no està per gaires festes, com penseu que es pot solucionar aquest problema?

Prima la gestió amb les administracions locals, i la FCR ha d’ajudar als clubs a aconseguir que aquestes administracions cedeixen locals per a la pràctica del rugbi. Així com també consolidar un estadi emblemàtic del rugbi català. Tenim alumnes, tenim professors, però no tenim col·legis.

11) Ja que hi som. Després d’anys de negociacions per trobar un Ajuntament que volgués ubicar-lo al seu municipi, el centre de tecnificació de rugby anirà a Terrassa -ara caldrà veure si els diners promesos encara hi són-, quina és la vostra opinió i quines prioritats ha de tenir el Centre.

No conec molt bé com està la situació actual d’aquesta creació; però de fer-se realitat, ha ser el centre neuràlgic de les noves tecnologies aplicades al rugbi i de la seva ensenyança. Control de jugadors i entrenadors.

11) El sistema de competició català, ha de ser objecte de revisió, de canvis?

Sí. Pensem que s’ha de crear una primera catalana suficientment potent i competitiva; però a la vegada, no desestimar per a res la formació.

12) El rugby sud català, almenys una majoria, sempre ha tingut posat el ulls al nord, concretament ala USAP. Creieuque aquests l’han encertat en les seves relacions, si és que n’ha de tenir, amb el sud, ? I si n’ha de tenir, com haurien de ser? Si guanyeu, demanareu reunir-vos amb els seus dirigents?

Crec que no ens hem de limitar únicament amb les relacions amb la Catalunya Nord. Hi han models integrals del rugbi (Irlanda, Gal·les, Anglaterra…) que s’haurien d’aplicar en el nostre país. No podem ser una sucursal de l’USAP, però no per això, no hem de deixar de tenir relació i beneficis mutus.

13) A Catalunya hi ha bons tècnics. Quines propostes teniu per seguir formant-ne de nous i que assoleixin nivells encara més alts? Creieu que tenir més i millors tècnics, per se, farà que més canalla s’apunti a jugar-hi?

Nosaltres creiem que un bon professor crida a més alumnes, i com hem comentat anteriorment, creiem que és el puntal fonamental de la nostra progressió i formació.

14) El seven és esport olímpic, s’ha de treballar més a Catalunya en aquesta modalitat? Com?

Tenim jugadors i tècnics coneixedors del rugbi seven, dels que la federació no ha sabut explotar el seu potencial. El seven català pot ser una carta de presentació del nostre país. Si aconseguim que guanyi prestigi a nivell dels fòrums internacionals, serem coneguts.

15) El rugby femení té un alt nivell a Catalunya, si guanyeu, què fareu per mantenir-lo i per augmentar-lo?

Quan mires la selecció espanyola, formada en gran part per a jugadores catalanes, em recorda la imatge de l’hoquei patins. Per què no podem ser nosaltres mateixos? Anem a aprofitar-nos d’aquesta situació, en benefici del rugbi femení i de Catalunya.

16) Sabeu que els darrers anys la FCR ha fet actuacions judicials per ser reconeguda com fundadora dela FIRA. Aracom ara no se li ha donatla raó. Quedenmés instàncies. Si sou escollits, les continuareu?

Si, continuarem. No renunciarem mai als nostres drets. Pensa que qui va redactar la FIRA fou Baldiri Aleu, un santboià de soca-rel, i no el decebrem.

17) Seria positiu aquest reconeixement? en què ens afavoriria?

No puc ni imaginar-me on podríem arribar. Però hem d’estar preparats per a quan arribi aquest moment. El prestigi no tan sols es guanya als despatxos, sinó també al terreny de joc.

18) Passem a la competició espanyola, creieu que s’ha de canviar el model de competició?

Si, pensa que la primera nacional ha de tornar a poder de les federacions per tal de tenir un rugby competitiu en el nostre país, i així augmentar el seu nivell. Les despeses econòmiques que comporta la primera nacional no compensen els esforços dels clubs.

19) Com segur que ens hem deixat alguna pregunta important, tens l’espai per poder manifestar algun punt del vostre programa que no haguem tocat. No obstant, et demano brevetat.

Que guanyi el rugbi per sobre de tot.

Moltes gràcies i, com igualment desitgem a l’altre candidat, molta sort.

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en AlRugbi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s